Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Grote Piramide van Gizeh Great Pyramid of Giza

Bouw een van de zeven wereldwonderen met LEGO Architecture

Afbeelding bij lEGO® Grote Piramide van Gizeh

Met de LEGO set 21058 bouw je de Grote Piramide van Gizeh. Dit zevende wereldwonder uit de 26e eeuw v. Chr. staat ook wel bekend als de Piramide van Cheops. Deze LEGO Architecture set bestaat uit 1476 stenen waar je één grote en twee kleine piramides mee bouwt. Als je De Grote Piramide van Gizeh in elkaar hebt gezet is deze 20 cm hoog.

In de set vind je niet alleen de stenen voor de grote piramide. De LEGO Architecture 21058 set bevat namelijk nog meer onderdelen om de omgeving van de piramide te bouwen. Uiteindelijk bestaat de set naast de grote piramide uit twee kleinere piramides. Ook zijn er o.a. twee dodentempels, een klein dorpje, sfinxen en een obelisk in de set te vinden. Het water, de eeuwenoude boten en het groen maken het geheel af. Als je de set heb afgebouwd is deze ca. 20 cm hoog, 35 cm breed en 32 cm diep.

Ik wil deze set!
(of kijk hier voor meer winkels)

Detail van de Grote Piramide van Gizeh uit de LEGO Architecture set 21058

Dwarsdoorsnede en binnenkant

Als je de piramide hebt gebouwd eindig je met een dwarsdoorsnede. Eigenlijk maak je met de LEGO set dus een halve piramide. Als je de gebouwde LEGO 21058 set omdraait zie je aan de achterkant een weergave van de gangen en kamers in de Grote Piramide van Gizeh. Boven vind je de koningskamer, onder de koninginnenkamer. In 2017 hebben wetenschappers nog een verborgen derde ruimte in de piramide ontdekt.

Dwarsdoorsnede van de Grote Piramide van Gizeh

Binnenkant van de Grote Piramide van Gizeh

De buitenkant van de piramide van Cheops is op te tillen zodat je de binnenkant kan bekijken. Hier kan je goed zien hoe het systeem er waarschijnlijk uit heeft gezien waarmee de grote stenen vroeger werden verplaatst. Voor het bouwen van het LEGO model heb je gelukkig geen ingewikkelde systemen nodig.

De binnenkant van de Piramide van Cheops zoals de Grote Piramide van Gizeh ook wel wordt genoemd

Maak de piramide compleet

Zoals je al kon lezen kan je met deze LEGO set een dwarsdoorsnede van de piramide maken. Als je een tweede LEGO Architecture set 21058 koopt kan je beiden met elkaar combineren. Zo krijg je één complete Piramide van Gizeh.

Deze set is leuk voor iedereen die van de oudheid houdt of die de piramides wel eens heeft bezocht. Maar ook liefhebbers van architectuur zullen veel plezier beleven aan het bouwen van de LEGO versie van de Grote Piramide van Gizeh. Deze LEGO Architecture set is aanbevolen voor volwassenen.

Wil je LEGO Grote Piramide van Gizeh 21058 kopen? Bestel deze dan bij de officiële LEGO Store en meld je aan als LEGO VIP. Of kijk bij een van de andere winkels voor deze set.

Ik wil deze set!

Door je op LEGO.com gratis aan te melden als LEGO VIP spaar je bij je aankopen automatisch voor exclusieve kortingen en extra's.

Andere winkels:

Hulp bij LEGO Grote Piramide van Gizeh 21058

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Grote Piramide van Gizeh 21058 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 21058 Great Pyramid of Giza.

Meer leuke LEGO sets: