Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® De Wegisweg™ Diagon Alley™

Stap binnen in de LEGO wereld van De Wegisweg

Afbeelding bij lEGO® De Wegisweg™

Ben jij een Harry Potter™ fan? Dan zal je je ogen uitkijken bij deze LEGO de Wegisweg set 21328. Want deze grote Harry Potter set zit vol mooie details. Je blijft maar kijken naar de etalages en de binnenkant van alle winkels uit deze beroemde winkelstraat. Bij deze mooie set vind je maar liefst 14 minifigs. Er zijn zelfs vier nieuwe figuren die in geen enkele andere Harry Potter set van LEGO zijn te vinden.

Jong en oud zijn dol op de magische wereld van Harry Potter. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de boeken van J.K Rowling gelezen of de Harry Potter films gezien. Harry Potter zelf behoeft dus geen introductie. Ook ik heb genoten van zowel de films als de boeken. En met een zoon die er net zo dol op is hebben we inmiddels al heel wat Harry Potter LEGO in huis. De Wegisweg in LEGO is ook hier dus meer dan welkom.

Ik wil deze set!

De voorkant van deze LEGO de Wegisweg 75978 set met 6 winkels
Impressie van het interieur van de winkels uit de bekende Harry Potter films en boeken

Wat vind je op de Wegisweg?

In de LEGO set van de Wegisweg vind je zes winkels die je allemaal uit de boeken of films kent. Je kan toverstokken kopen bij Olivanders™ en daarna een ijsje halen bij Florian Fanieljes IJssalon. Verder vind je in de set Scribbulus™ Schrijfwaren, Zwik & Zwachtels Zwerkbalpaleis™, boekhandel Klieder & Vlek™ en de Tovertweelings Topfopshop™. Tot slot vind je tussen de winkels de ingang van de Ochtendprofeet™.

De binnenkant van Oliandsers winkel uit de Wegisweg set van LEGO

Je kan de set op een aantal manieren bouwen. En omdat de set aansluit bij andere LEGO Modulaire gebouwen kan je deze uitbreiden zoveel je wilt. Als je de Wegisweg helemaal in LEGO hebt gebouwd is deze meer dan een meter breed. En door de schaal en sfeer van de set komt deze echt tot leven.

Een detail van Harry Potter en Hagrid voor de Verdonkeremaansteeg

Harry Potter minifigs

In de LEGO set van de Wegisweg vind je maar liefst 14 minifigs. Nieuw zijn de gezichten van Gladianus Smalhart en Lucius Malfidus. Maar ook Florian Fanieltjes en de fotograaf van de Ochtendprofeet doen hun intrede in de LEGO wereld van Harry Potter. Met al deze personages kan je heel wat favoriete scènes uit de films naspelen. Of je bedenkt gewoon je eigen verhaal. Omdat de set op meerdere manieren te bouwen is kan je hier volop mee variëren.

De vier nieuwe minifigs die in LEGO de Wegisweg 75978 zijn te vinden

LEGO 75978 de Wegisweg bouwen

Met ruim 5500 stenen en een uiteindelijk model van meer dan een meter is deze set minder geschikt voor kinderen. LEGO geeft zelf als leeftijdsadvies 16 jaar en ouder om deze set te bouwen. En als je naar de omvang van deze set kijkt sluit ik me daar helemaal bij aan. De set is gewoon te groot om eenvoudig in elkaar te zetten.

Als je kinderen hebt zullen ze trouwens zeker over je schouder mee blijven kijken om te genieten van alle details. En jij zelf trouwens ook! Want voor alle leeftijden is deze Harry Potter set een feest der herkenning. Dus ben jij (of ken jij) een échte Harry Potter fan en heb je de ruimte en het budget? Dan mag deze LEGO de Wegisweg set eigenlijk niet ontbreken in je collectie.

Overzicht van LEGO 75978 de Wegisweg met alle minifigs

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO De Wegisweg™ 75978 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 75978 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO De Wegisweg™ 75978

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO De Wegisweg™ 75978 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 75978 Diagon Alley™.

Meer leuke LEGO sets: