Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Zweinstein™ kasteel Hogwarts™ Castle

Kasteel Zweinstein uit Harry Potter met 6000+ LEGO stenen

Afbeelding bij lEGO® Zweinstein™ kasteel

Het LEGO Zweinstein kasteel is voor Harry Potter fans de ultieme set. Met deze LEGO set van ruim 6000 stenen bouw je Hogwarts Castle met heel veel details na. Ook vind je in de LEGO 71043 set nog eens 4 minifigs én 27 microfiguren. De set is een echt verzamelitem waarbij je Zweinstein op microschaal bouwt. Als je de set af hebt is deze ca. 69 cm breed, 43 cm diep en 58 cm hoog. Hij neemt dus aardig wat ruimte in maar daardoor springt hij wel direct in het oog. En deze LEGO versie van kasteel Zweinstein mag ook zeker gezien worden!

Het leuke van de set is dat er niet alleen aan het kasteel en de binnenkant is gedacht. Ook aan details in de omgeving van Zweinstein heeft LEGO gedacht. Zo vind je ook het huisje van Hagrid bij deze set. Net als de Beukwilg mét een miniversie van de bekende vliegende blauwe Ford. Tot slot vind je in de LEGO 71043 set 5 boten waarmee de leerlingen naar Zweinstein varen. Kortom, er is echt aan alles gedacht om deze Harry Potter set van LEGO zo volledig mogelijk te krijgen.

Ik wil deze set!

De voorkant van het Harry Potter kasteel Zweinstein in LEGO  set 71043

In het LEGO Zweinstein kasteel

Zoals je al kon lezen vind je buiten kasteel Zweinstein allerlei bekende details van de films. Maar aan de binnenkant van het LEGO Hogwarts Castle is nog veel en véél meer te ontdekken. Tijdens het bouwen kom je steeds weer nieuwe dingen tegen. De bewegende trappen, de Geheime Kamer en de klaslokalen… je komt ze allemaal tegen. En dan noem ik er maar een paar, want je zal nog veel meer herkenbare ruimtes gaan maken. En dat zorgt ervoor dat het bouwen van het Zweinstein kasteel uit de LEGO Harry Potter serie één groot feest is.

Hagrids Huisje dat bij Zweinstein is te vinden

Het wordt nog leuker als je aan de inrichting van het kasteel toe gaat komen. Want ook die is zo gedetailleerd dat je af en toe het idee hebt in het échte kasteel Zweinstein te staan. Aan de brandende fakkels, de schaakstukken en potten voor de toverdranken is allemaal gedacht. Maar ook een toverketel, toverstokken en zelfs het zwaard van Griffoendor zijn in de set te vinden. En zo kom je nog veel meer hoogtepunten uit de 8 Harry Potter films tegen.

Harry Potter minifigs en microfiguren

In deze LEGO set van het Harry Potter Zweinstein kasteel vind je zowel minifigs als microfiguren. Het model van Zweinstein dat je met LEGO set 71043 bouwt is een set op microschaal. Dit betekent dat alles op een nog kleinere schaal is gemaakt. Anders zou het kasteel meters groot zijn geworden. Daarom vind je bij deze set ook microfiguren. Dit zijn nog kleinere poppetjes die op precies één stud passen.

Impressie van de microfiguren in de set

27 Harry Potter microfiguren

In de LEGO Zweinstein set vind je 27 van deze microfiguren. Natuurlijk zitten Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel hierbij. Maar ook tal van andere personages en figuren zitten in de set. Zo zijn er o.a. 4 leerlingen van iedere afdeling, verschillende professoren en 5 Dementors. En wie zeker niet mag ontbreken is Heer Voldemort. Bij LEGO.com zie je welke personages er nog meer in de set zijn te vinden.

4 Harry Potter minifigs

Naast deze 27 microfiguren zitten er ook nog 4 Harry Potter minifigs in de LEGO set. Dit zijn de naamgevers van de 4 afdelingen van Zweinstein: Goderic Griffoendor, Helga Huffelpuf, Zalazar Zwadderich en Rowena Ravenklauw. Deze komen op een mooie standaard te staan met de vier wapens van de afdelingen. Zoek een mooie plek rond het kasteel uit om ze neer te zetten. Want ze zijn natuurlijk niet in verhouding met de andere figuren en de rest van het kasteel.

Impressie van de LEGO minifigs van de 4 naamgevers van de afdelingen op Hgwarts Castle

Over LEGO Zweinstein

De LEGO set van Zweinstein (of Hogwarts Castle) is gebaseerd op kasteel Zweinstein. In de Harry Potter boeken en films is daar de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus in gevestigd. Onder leiding van Albus Perkamentus worden leerlingen hier opgeleid tot tovenaar of heks. Ook Harry Potter komt op deze school terecht en sluit daar vriendschap met o.a. Ron Wemel en Hermelien Griffel. Samen beleven ze allerlei avonturen die door miljoenen mensen over de hele wereld werden gevolgd. De strijd tegen Heer Voldemort werd beschreven in 7 boeken en verfilmd in 8 films. Stuk voor stuk waren dit grote successen over de hele wereld.

Met de LEGO microset van kasteel Zweinstein, of Hogwarts Castle, haal je een replica in huis. Het is een model waar je erg lang mee bezig bent maar het resultaat is er dan wel naar. Dit Zweinstein kasteel uit LEGO set 71034 is de ideale set of een perfect cadeau voor iedere Harry Potter fan!

Het LEGO Zweinstein kasteel - of Hogwarts Castle -  uit set 71034 als deze af is

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Zweinstein™ kasteel 71043 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 71043 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Zweinstein™ kasteel 71043

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Zweinstein™ kasteel 71043 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 71043 Hogwarts™ Castle.

Meer leuke LEGO sets: