Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Friends de appartementen Friends the Appartments

Bouw de appartementen van je favoriete Friends karakters in LEGO

Afbeelding bij lEGO® Friends de appartementen

Friends was na Seinfeld een van die series waar vroeger ik altijd naar keek. Ik heb alle seizoenen al een paar keer gezien en elke keer blijft het weer even leuk. Deze LEGO Friends de Appartementen set was me dan ook op het lijf geschreven. De originele naam van LEGO set 10292 is trouwens ‘Friends the Appartments’. De set met 2048 stenen bestaat uit de appartementen van Joey en Chandler en van Monica en Rachel. En elk LEGO Friends appartement zit vol verwijzingen naar de serie.

De LEGO 10292 set bestaat al een tijdje maar wil ik toch graag met je delen. Want ik denk dat elke Friends fan deze set wel kan waarderen. Vooral omdat je zoveel herkenbare momenten en voorwerpen in de set kan vinden. Bij bijna elk onderdeel dat je van de Friends appartementen met LEGO bouwt komt er wel een aflevering in je op. Als je de set af hebt is deze 64 cm breed, 31 cm diep en 10 cm hoog. Waar je hem ook neer zal zetten, de set springt altijd in het oog en tovert elke keer een glimlach op je gezicht.

Ik wil deze set!

De LEGO Friends appartementen van set 10292 van boven gezien. Tussen 'the appartments' zoals de set officieel heet vind je ook het halletje

I’ll be there for you!

Tijdens en na het bouwen van deze Friends set zie je iedere keer weer wat nieuws. Het is knap dat LEGO in de appartementen van Friends zoveel details heeft weten te verbergen. De kalkoen van Joey, de eend en het kuiken of de relaxstoelen? Je vindt ze allemaal terug in het Friends LEGO appartement van Joey en Chandler of die van Monica en Rachel. Zelfs het bijzondere ‘schilderij’ van Phoebe heeft een plaatsje op de set gekregen.

De relaxstoelen uit het LEGO Friends appartement van Joey en Chandler, slechts een van de vele details uit set 10292

Ook in het halletje vind je verwijzingen naar de afleveringen terug. Zo is hier nog dat laatste stukje cheesecake van mrs. Braverman te vinden. En met de gigantische stok die je kan bouwen wordt gekeken of ‘Ugly Naked Guy‘ nog wel in leven is. En zo is ieder stukje in beide appartementen een feest der herkenning voor de echte Friends fan.

Een detail van de kalkoen van Monica en Joey. En ja, je kan de kalkoen op Joey's lichaam zetten.

7 LEGO minifigs voor Friends the appartments

De appartementen van Friends zijn natuurlijk niet compleet zonder LEGO minifigs. En gelukkig vind je er dan ook zeven in de doos. Nu denk je misschien zeven? Ja, dat klopt inderdaad. Want naast Ross, Rachel, Monica, CHandler, Phoebe en Joey is ook Janice present. En net als de andere minifigs herken je ook deze ex-vriendin van Chandler meteen. Elke minifig is aangekleed met een verwijzing naar de serie. Van de laag kleren van Joey tot Monica die weer eens aan het bakken is.

De 7 Friends minifigs van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe en Joey... en Janice

De 7 minifigs van Friends nodigen stiekem uit om met de set te spelen. Maar net als bij mijn LEGO Seinfeld set vinden ook de Friends minifigs uiteindelijk een vast plekje in elk appartement. Deze set is dan ook meer bedoeld als displaymodel. En iedere Friends fan weet wel een mooie plek te vinden voor dit LEGO model van de appartementen.

De LEGO Friends appartementen voor echte fans

Deze LEGO Friends appartementen zijn erg leuk voor de echte fans van deze serie. Heb je net als ik alle afleveringen van Friends wel een paar keer gezien? Dan is bijna elk blokje dat je pakt tijdens het bouwen wel raak. Seizoen na seizoen komt voorbij en dat maakt het bouwen en bekijken van de set echt een feestje. Ondanks de ruim 2000 stenen is het bouwen niet een hele grote uitdaging. Maar omdat er zoveel te ontdekken is verveelt het toch geen moment.

De LEGO 10292 Friends the appartments set is geschikt voor de Friends en LEGO fan van 18 jaar en ouder. En heb je tijdens of na het bouwen zin in een paar afleveringen? Dan zijn ze op het moment van schrijven te zien op HBO Max. Tip: ook de verzamelset LEGO Friends Central Perk is een aanrader voor de echte fan.

Impressie van LEGO 10292 set 'Friends de appartementen' als deze klaar is.

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Friends de appartementen 10292 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 10292 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Friends de appartementen 10292

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Friends de appartementen 10292 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 10292 Friends the Appartments.

Meer leuke LEGO sets: