Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Lusachtbaan Loop Coaster

Maak een werkende LEGO achtbaan met bochten en loopings

Afbeelding bij lEGO® Lusachtbaan

De LEGO Lusachtbaan is de tweede set in de LEGO Kermis Collectie. Met deze set van ruim 3700 stenen bouw je een werkende achtbaan met bochten en loopings. Bij de LEGO 10303 achtbaan set vind je ook nog eens 11 minifigs. Hierbij zitten 5 poppetjes om in de achtbaan mee te laten rijden. Als je de LEGO Loop Coaster helemaal af hebt is deze maar liefst 92 cm hoog. Verder is de set 85 cm breed en 34 cm diep. Deze set uit de Kermis Collectie is bedoeld voor LEGO fans van 18 jaar en ouder.

Voor het bouwen van deze set heb je wel even de ruimte nodig. En dat geldt natuurlijk ook als je de LEGO ICONS 10303 Lusachtbaan ergens een mooi plekje wil geven. Deze mooie werkende achtbaan neemt namelijk wel wat ruimte in. Gelukkig is dat niet erg want de achtbaan van LEGO is geweldig om te zien. En deze mag dus best een plek krijgen waar deze in het oog springt. Je zal jezelf erop betrappen dat je de minifigs elke keer toch weer even een ritje laat maken.

Ik wil deze set!

Detail uit de LEGO Lusachtbaan set 10303 met minifigs die in de Loop Coaster stappen

Wat vind je in set LEGO 10303?

De LEGO 10303 set bestaat uit maar liefst 3756 stenen en 11 minifigs. Met de onderdelen bouw je niet alleen een achtbaan die het ook echt doet. Want naast de achtbaan vind je nog meer leuke accessoires in de set. Daarover later meer. De lusachtbaan van LEGO bestaat uit twee loopings en een aantal bochten. Bij de achtbaan vind je een station met hekjes die open en dicht kunnen. Hier stappen de passagiers in de treintjes. Hierna takel je deze met de lift omhoog waarna de rit kan beginnen.

Passagiers kunnen wachten op een bankje waar ook de plattegrond op is te vinden. En als ze honger hebben kunnen ze wat lekkers halen bij de hotdogkar of een pretzel kopen. In de LEGO 10303 set vind je veel leuke details. Zo is er zelfs een meetstok waarmee je kan kijken of je minifigs wel groot genoeg zijn voor de achtbaan. Ook het bedieningspaneel voor de achtbaan is erg leuk gedaan. En zo vind je nog veel meer leuke details in deze LEGO lusachtbaan.

In de LEGO Loop Coaster set vind je veel leuke details zoals deze meetstok en de hotdogkar

11 minifigs

In de LEGO achtbaan set vind je 11 minifigs om je model nog meer tot leven te laten komen. Zo zijn er 5 passagiers die in de achtbaan kunnen. Deze wordt bediend door de attractiemedewerker. Verder vind je in de set een hotdog-, pretzel- en ballonverkoper. Tot slot is er nog een oma met een jongetje die de set compleet maken. Leuk is dat 6 van de minifigs een omkeerbaar hoofd hebben zodat ze verschillende emoties kunnen tonen in de achtbaan.

De 11 minigifs (en de eekhoorn) die je bij deze LEGO Kermis Collectie set vindt

Werkende achtbaan van LEGO

Zoals je hierboven al las kan je deze achtbaan van LEGO ICONS echt laten rijden. Als het treintje aan de rit begint heeft deze door de hoogte genoeg vaart. Met een hoge snelheid vliegt deze door de bochten en de twee loopings om weer te eindigen bij het achtbaan-stationnetje. Hier kunnen de nieuwe passagiers instappen waarna je het treintje met de hendel weer naar boven takelt. En zo beginnen de volgende minifigs aan hun bloedstollende rit door de lusachtbaan van LEGO.

LEGO ‘Powered Up’ Lusachtbaan

Voor nog meer plezier kan je de LEGO Loop Coaster uitbreiden met LEGO Powered Up. Met deze uitbreiding voeg je een motor toe aan de set die de achtbaanlift vanzelf omhoog brengt. Deze functie bestuur je met een speciale app die er is voor Android en iOS. Vanaf je luie bank laat je de minifigs naar boven takelen waarna ze op volle snelheid door de LEGO achtbaan schieten. Hier kan je zien of jouw telefoon ook geschikt is voor de Powered Up app. En hier lees je meer over LEGO Powered Up. Ook het LEGO Spookhuis uit de Kermis Collectie kan je hiermee laten werken.

Met LEGO Powered Up kan je de achtbaan van set 10303 vanzelf laten rijden.

Lusachtbaan uit de LEGO Kermis Collectie

Deze loop coaster van LEGO is zoals gezegd de tweede set in de LEGO Kermis Collectie. In deze collectie voor LEGO fans van 18 jaar en ouder vind je uitdagende sets om te bouwen. De LEGO kermis sets zijn vooral bedoeld als displaymodel maar je kan er natuurlijk mee spelen. Nieuwe sets in de collectie zullen worden uitgebracht in het LEGO ICONS thema. De naam LEGO Creator Expert zal langzaam verdwijnen van de LEGO dozen.

De loop coaster set als deze helemaal klaar is

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Lusachtbaan 10303 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 10303 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Lusachtbaan 10303

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Lusachtbaan 10303 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 10303 Loop Coaster.

Meer leuke LEGO sets: