Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Paradijsvogelplant Bird of Paradise

Afbeelding bij lEGO® Paradijsvogelplant

De LEGO Paradijsvogelplant is een leuke set voor wie van LEGO én van bloemen houdt. De LEGO set 10289, die in het Engels trouwens Bird of Paradise heet, heeft 1173 stenen. Hiermee bouw je thuis een mooie Paradijsvogelplant met een aantal prachtige bloemen. Bij deze ‘LEGO strelitzia‘ maak je zelfs je eigen bloempot. Hier hoef je dus niet naar op zoek. De grootte van deze leuke set is wat lastig te bepalen omdat je alle bladen en bloemen zelf kan aanpassen. Het langste blad is in ieder geval ca 46 cm hoog, de pot heeft een diameter van ca 13 cm.

Je vindt de set in de LEGO ICONS serie en hij hoort in de botanische collectie. Hierin vind je een aantal bloemen en planten van LEGO voor 18 jaar en ouder. Zelf zag ik een set uit deze serie voor het eerst bij iemand anders. Toen ik een keertje mijn zoon bij een vriendje ging halen zag ik daar een vaas bloemen op tafel staan. Pas na een tijdje kwam ik erachter dat dit bloemenboeket van LEGO was. Bij de Paradijsvogelplant van LEGO zie je dat misschien wel wat sneller, maar nog steeds is deze set prachtig om te zien.

Ik wil deze set!
(of kijk hier voor meer winkels)

Detail van een van de  Strelitzia bloemen uit LEGO 10289 set Paradijsvogelplant/Bird of Paradise

LEGO Strelitzia

De paradijsvogelplant, Latijnse naam Strelitzia, staat bekend om de mooie bloemen. Deze bloemen lijken heel erg op een vogel, daarom worden deze ook paradijsvogelbloemen genoemd. Je ziet ze vaak staan bij een bloemenwinkel waar ze verwerkt zijn in een mooi boeket. En in het tuincentrum zijn ze te koop als plant voor binnen. En waar de paradijsvogelplant in Nederland een soort winterstop heeft bloeit de LEGO Strelitzia het hele jaar door.

De LEGO Paradijsvogelplant maken

Het maken van de LEGO Paradijsvogelplant is een heel leuk project om te doen. Net als bij de andere sets uit de botanische collectie zit ook deze weer knap in elkaar. Bij LEGO 10289 set Bird of Paradise kan je namelijk alles naar wens aanpassen. Zo maak je een unieke plant zoals jij deze het mooist vindt. Dus de bloemen op een andere plek, de bladen wat hoger of lager? Het kan allemaal, jij bepaalt hou jouw plant er uiteindelijk uit komt te zien.

Impressie van de constructie van de Paradisvogelplant van LEGO uit set 10289

Tijdens het maken merk je pas hoe creatief de ontwerpers van LEGO waren. Het is bijna niet voor te stellen dat al die kleine steentjes uiteindelijk een mooie plant worden. Een aantal stenen zijn speciaal voor deze collectie gemaakt, deze hebben een mooie organische vorm. Maar ook worden steentjes op een wel heel bijzondere manier gebruikt. Zo kom je de paarse zwaardjes uit andere LEGO sets tegen als meeldraad. Dit wordt door fans ook wel NPU genoemd, Nice Part Use.

Impressie van het in elkaar zetten van deze Strelitzia van LEGO

Geef eens een LEGO Paradijsvogelplant cadeau

Zoals je wel kan merken ben ik zelf een groot fan van de LEGO sets uit deze serie. En als je van LEGO én van bloemen en planten houdt zal dit ook zeker wat voor jou zijn. Maar het is natuurlijk ook leuk om deze LEGO paradijsvogelplant aan iemand cadeau te doen. Bijvoorbeeld voor een verjaardag of als iemand net is verhuisd. Niet alleen het maken van de LEGO 10289 set is leuk, ook als deze klaar is blijf je er van genieten. Want als de Paradijsvogelplant van LEGO eenmaal in de bloempot staat kan je deze een mooi plekje in huis geven.

Impressie van de LEGO set Paradijsvogelplant/Bird of Paradise als deze klaar is

Wil je LEGO Paradijsvogelplant 10289 kopen? Bestel deze dan bij de officiële LEGO Store en meld je aan als LEGO VIP. Of kijk bij een van de andere winkels voor deze set.

Ik wil deze set!

Door je op LEGO.com gratis aan te melden als LEGO VIP spaar je bij je aankopen automatisch voor exclusieve kortingen en extra's.

Andere winkels:

Hulp bij LEGO Paradijsvogelplant 10289

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Paradijsvogelplant 10289 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 10289 Bird of Paradise.

Meer leuke LEGO sets: