Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Politiebureau Police station

Een LEGO politiebureau met drie verdiepingen vol ontdekkingen

Afbeelding bij lEGO® Politiebureau

Als je al modulaire gebouwen van LEGO hebt is dit LEGO Politiebureau vast wel iets voor jou. Met bijna 3000 stenen bouw je met deze LEGO 10278 set je eigen bureau. Leuk als los model maar natuurlijk nog leuker met een paar andere gebouwen. In totaal heeft dit LEGO Police Station, zoals de set in het Engels heet, drie verdiepingen. Hier zijn veel leuke details te zien en er is dan ook van alles te ontdekken. Als je deze set hebt gebouwd is die 25 cm breed, 25 cm diep en 37 cm hoog. Bij het LEGO Politiebureau vind je ook nog eens 5 minifigs.

Deze set sluit perfect aan bij de andere modulaire gebouwen van LEGO. Zet het bureau naast het LEGO Boetiekhotel of een van de andere gebouwen uit de reeks. Aan de zijkant vind je speciale steentjes waarmee je de gebouwen aan elkaar vast kan zetten. En mocht dit je eerste set uit deze reeks zijn dan is dit een mooie reden om ook met verzamelen te beginnen. Hier lees je wat meer over de modulaire gebouwen van LEGO.

Ik wil deze set!

Impressie van de achterkant van het LEGO 10278 Politiebureau

Over dit politiebureau van LEGO

De LEGO 10278 set bestaat zoals je al kon lezen uit 2923 stenen en 5 minifigs. Je bouwt het LEGO politiebureau per verdieping. In totaal zijn dit er drie en als je de set af hebt kan je deze nog steeds makkelijk van elkaar halen. Zo kan je goed de binnenkant bekijken van je LEGO Police Station. Net als bij de andere LEGO gebouwen zit ook dit gebouw weer vol leuke details. Erg grappig is het bekende bord dat je in veel detective- en politieseries ziet. Ook het LEGO politiebureau heeft zo’n prikbord met foto’s en touwtjes om de verbanden te ontdekken.

In LEGO Police station vind je het bekende bord vol foto's en lijnen, net zoals op tv

Verder vind je in het bureau o.a. een cel en een kluis waar al het bewijsmateriaal veilig kan worden opgeborgen. Een aantal steentjes is bedrukt i.p.v. dat deze met stickers moeten worden beplakt. Zo ziet de typemachine en de telefoon er bijvoorbeeld een stuk mooier uit. Ook het reclamebord dat aan de buitenkant houdt ziet er heel strak uit. Zelfs aan de achterkant van de gebouwen is er gedacht aan een leuke afwerking. En zo is er buiten nog veel meer te zien.

Donuts, kranten en minifigs

Een beetje cliché misschien, maar politie en donuts zijn in het buitenland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook in deze set zie je beiden terug. Ik moet wel zeggen dat het bij het LEGO politiebureau wel op een erg leuke manier is gedaan. Naast het bureau vind je namelijk een heuse donutwinkel. Deze ziet er erg leuk uit en de winkel heeft een goedgevulde vitrine met donuts en cupcakes. Aan de andere kant van het politiebureau vind je trouwens nog een krantenkiosk. Boven beide winkels bevinden zich appartementen.

Naast het gebouw van LEGO vind je een donutwinkel, leuk voor de agenten uit het police station

Zoals je al eerder las vind je bij het LEGO Politiebureau 5 minifigs. Zo zijn er twee mannelijke agenten en is er één agente. Ook is er nog een minifig die als verkoopster van de donuts kan worden gebruikt. En de laatste minifig hoort bij de krantenkiosk… of zou het een boef zijn? Laat je fantasie de vrije loop en geef de minifigs een mooi plaatsje in of voor het bureau. Hierna kan je deze een mooie plaats in huis geven zodat je er nog lang van kan genieten.

De 5 minifigs bij LEGO set 10278

LEGO Modulaire Gebouwen

De LEGO 10278 set hoort in de serie LEGO Modulaire Gebouwen. Dit concept stamt uit de tijd van de LEGO kastelen uit de jaren ’80. Hierbij was het namelijk mogelijk om kastelen aan elkaar te koppelen. Met de huidige modulaire gebouwen is dit nu ook mogelijk, al is de techniek nu flink verbeterd. En zo kan je allerlei gebouwen aan elkaar koppelen en zo je eigen LEGO stad bouwen. Inmiddels wordt er door veel LEGO fans uitgekeken naar nieuwe gebouwen in deze serie en worden deze volop verzameld.

Impressie van het modulaire gebouw 'politiebureau' als deze helemaal af is.

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Politiebureau 10278 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 10278 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Politiebureau 10278

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Politiebureau 10278 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 10278 Police station.

Meer leuke LEGO sets: