Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Jazzkwartet Jazz quartet

Stel je LEGO jazz band samen met instrumenten vol details

Afbeelding bij lEGO® Jazzkwartet

Voor veel LEGO fans is het maken van een persoon het moeilijkst. Het vinden van de goede verhoudingen is al een hele opgave. En om een persoon een eigen karakter te geven is bijna onmogelijk. Toch is het de Thaise LEGO fan Hsinwei Chi gelukt een LEGO Jazzkwartet te maken waarbij dit allebei klopt. Met LEGO set 21334 kan iedere LEGO fan nu een jazz quartet maken. In deze set vind je 1606 stenen waarmee je een model maakt van ca. 43 cm breed, 16 cm diep en 20 cm hoog.

Als je het model klaar hebt bestaat deze uit 4 jazzmuzikanten met ieder een eigen instrument. Deze staan op een podium dat uit losse elementen bestaat. Je kan de muzikanten dus ook los neer zetten of een ander plekje geven. Wat leuk is bij deze LEGO Jazz kwartet set is dat je deze echt mét elkaar kan bouwen. Er zitten namelijk 4 aparte boekjes bij, voor elke muzikant met instrument één. Maar je kan de LEGO 21334 set natuurlijk ook alleen bouwen.

Ik wil deze set!

Je kan deze LEGO set van het jazzkwartet alleen of met meerderen tegelijk bouwen. Er zitten afzonderlijke boekjes bij voor elke muziaknt

De muzikanten van het LEGO jazzkwartet

In het LEGO jazzkwartet vind je 4 muzikanten. Deze zijn stuk voor stuk op een schitterende manier ontworpen, zowel de muzikanten zelf als de instrumenten. In de set vind je een drumstel, een vleugel, een contrabas en een trompet. Dit zijn alle vier instrumenten die je in de jazzmuziek vaak hoort. De instrumenten zijn allemaal erg realistisch en hebben veel mooie details. Net als de muzikanten zelf trouwens.

De muzikant met het drumstel uit de LEGO 21334 set Jazz kwartet

Zelf ben ik dol op de vleugel en het drumstel. Ik speelde vroeger namelijk zelf slagwerk en heb ook dus heel wat uren achter een drumstel gezeten. Nog sterker, in Utrecht had je ooit Parker’s Jazzcafé waar ik nog wel eens heb gejamd met vrienden van de universiteit. En omdat mijn moeder pianiste was spreekt ook de mooie vleugel mij heel erg aan. Bij haar thuis staat er zelfs nog een echte concertvleugel in de woonkamer. Ze verzamelt nog steeds miniatuurvleugels en zal deze vast ook kunnen waarderen.

De pianiste achter haar realistische vleugel in het LEGO 21344 Jazz quartet

LEGO Ideas jazz quartet

Dit LEGO Jazz quartet is bedacht door Hsinwei Chi. Hsinwei CHi is een LEGO fan uit Thailand die zijn idee voor de jazzmuzikanten deelde via het LEGO Ideas platform. Nadat hij veel steun kreeg van andere LEGO fans die op de set stemden bracht LEGO set 21334 uit met dit jazz kwartet. De set is vanaf 1 juli 2022 verkrijgbaar via LEGO.com.

Het LEGO Jazzkwartet is een leuk cadeau voor liefhebbers van muziek, en natuurlijk van jazz in het bijzonder. De set is echt een displaymodel dat je een mooi plekje in huis kan geven. Het realistische stel jazzmuzikanten is namelijk een lust voor het oog. Ook als je zelf een jazzfan bent mag dit LEGO 21344 Jazzkwartet natuurlijk niet in jouw collectie ontbreken.

Het Jazz kwartet als het helemaal af is

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Jazzkwartet 21334 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 21334 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Jazzkwartet 21334

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Jazzkwartet 21334 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 21334 Jazz quartet.

Meer leuke LEGO sets: