Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Van Gogh de Sterrennacht The Starry Night

Maak een replica van de Sterrennacht van Vincent van Gogh in LEGO

Afbeelding bij lEGO® Van Gogh de Sterrennacht

Met de LEGO set 21333 maak je zelf de Sterrennacht van Vincent van Gogh. Dit is een heerlijke set voor liefhebbers van kunst. Want met deze LEGO van Gogh kan je het wereldberoemde schilderij ’the Starry Night’ nu thuis aan de muur hangen. Met 2316 stenen kan je namelijk een bijzondere 3D replica maken die helemaal tot leven komt. Je hoeft dus niet meer naar MoMa in New York om te genieten van dit mooie kunstwerk. Bij de set vind je een minifig van Vincent van Gogh die je aan het schilderij kan bevestigen. Als je deze LEGO set voor 18+ klaar hebt is deze 38 cm breed, 12 cm diep en 30 cm hoog.

De LEGO 21333 set uit de LEGO Ideas serie is in samenwerking met The Museum of Modern Art (MoMa) gemaakt. In het museum trekt het schilderij jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. En ook the Starry Night van LEGO mag gezien worden. Met bijzondere technieken maak je met LEGO de penseelstreken van het kunstwerk na. En net als bij de echte Sterrennacht van Van Gogh springt het werk in deze LEGO versie van het doek. Alleen gebeurt dat deze keer letterlijk. Want in het dorpje en de heuvels zit echt diepte verwerkt waardoor deze uit het schilderij naar voren komen.

Ik wil deze set!

Detail van de diepte in het schilderij de Sterrennacht van van Gogh in LEGO

Een LEGO Van Gogh

Met de Sterrennacht van LEGO haal je dus een bijzondere van Gogh in huis. En dan niet alleen het schilderij maar ook de schilder zelf. Bij de set zit namelijk een leuke minifig van Vincent van Gogh. Met een standaard kan je deze zelfs aan het schilderij bevestigen. Maar je kan de LEGO van Gogh ook met ezel en al voor het schilderij zetten. De minifig heeft zelfs een palet en een penseel met de bekende blauwe verf in de hand. En op de schildersezel vind je ook nog eens een minireplica van het schilderij.

De LEGO van Gogh minifig die bij set 21333 is inbegrepen

Over de Sterrennacht

De Sterrennacht is een van de bekendste schilderijen van Vincent van Gogh. Hij schilderde het in 1889 in olieverf op doek, het echte werk meet 73 bij 92 cm. Op het schilderij zie je een nachttafereel met gele sterren boven een klein stadje. In deze periode maakte hij meer schilderijen met een sterrenhemel maar deze is toch wel het beroemdst. The Starry Night behoort tot de permanente collectie van MoMa.

Impressie van de grootte van het  LEGO 21333 schilderij the Starry Night en de minifig van Vincent van Gogh

Stel de LEGO Sterrennacht tentoon

Het bouwen van de LEGO Sterrennacht is een erg leuke klus. LEGO gebruikt namelijk innovatieve bouwtechnieken die ervoor zorgen dat het bouwen een uitdaging is. Gelukkig zitten er duidelijke bouwinstructies bij die je door het creatieve proces leiden. Leuk is dat LEGO hierbij ook aandacht schenkt aan de LEGO fan die de set heeft bedacht en de ontwerpers die voor de uitvoering zorgden. Want niet alleen het schilderij, ook het omzetten naar een LEGO model is een meesterwerk!

Als je de Sterrennacht in LEGO eindelijk af hebt kan je deze op verschillende manieren tentoon stellen. Bij de set zit een haakje waarmee je the Starry Night in LEGO aan de muur kan hangen. Maar je kan het schilderij ook ergens neerzetten. En zoals je al kon lezen, je kan ook zelf bepalen hoe je de LEGO Vincent van Gogh gebruikt. Bevestig deze met de handige en verstelbare standaard aan het schilderij of geef een mooi plaatsje apart. De LEGO 21333 set de Sterrennacht van Vincent van Gogh is bedoeld voor LEGO fans van 18 jaar en ouder. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan een kunstliefhebber.

Geef de LEGO the starry night een mooie plek als je deze af hebt

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Van Gogh de Sterrennacht 21333 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 21333 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Van Gogh de Sterrennacht 21333

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Van Gogh de Sterrennacht 21333 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Deze set is ook bekend onder de oorspronkelijke naam LEGO 21333 The Starry Night.

Meer leuke LEGO sets: