Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Nintendo Entertainment System

'Werkende' LEGO NES-console met controller, cartridge én retro-tv

Afbeelding bij lEGO® Nintendo Entertainment System

Dit LEGO Nintendo Entertainment System staat al een tijdje boven aan mijn verlanglijst. Ik was vroeger (en nog steeds eigenlijk) dol op gamen en de NES was mijn eerste console. Later volgden er nog heel wat anderen maar deze eerste console heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind het dan ook te gek dat er ook een LEGO NES is. En je moet toegeven dat dit model van de LEGO 71374 set er toch geweldig uitziet. De set bestaat uit 2646 stenen en is als deze klaar is 24 cm breed, 16 cm diep en 23 cm hoog.

De Nintendo van LEGO is helemaal compleet. Naast de console zit er ook een controller bij en een cartridge, net als vroeger. En de retro-tv maakt het geheel helemaal af. Hierop zie je ook nog eens het bekende spel Super Mario met de beroemde vraagtekenblokken én de vijanden uit het spel. Alles ziet er zo realistisch uit dat je zo de controller wil pakken om de game op te starten. Eigenlijk is de LEGO editie net zo tof als het echte Nintendo Entertainment System van toen.

Ik wil deze set!

De achterkant van de retro-tv die bijhet LEGO Nintendo Entertainment System 71374 wordt geleverd

‘Werkend’ LEGO NES systeem

Het LEGO Nintendo Entertainment System 71374 is een feestje om te bouwen. Met zoveel grijs lijkt het misschien een saai project maar niets is minder waar. Het bouwen is hierdoor juist erg uitdagend en de lol des te groter als je weer een onderdeel af hebt. De leuke details tijdens het bouwen brengen je weer terug naar die tijd van toen. En LEGO heeft er hier en daar nog wat leuke grapjes in verwerkt. Je kan de cartridge echt in en uit de console doen en de manier waarop de LEGO NES is ontworpen is gewoon briljant.

Ook briljant is dat je met deze LEGO NES het spel ook echt kan ‘spelen’. Aan de zijkant van de retro-tv zit een draaiknop waarmee je de wereld van Mario voorbij ziet scrollen. En het leuke is dat je Mario echt over het scherm ziet bewegen. Het maken van dit scrollbare scherm is trouwens een leuke klus. En de blokjes LEGO geven het juist die echte 8-bit uitstraling zoals de echte NES dit ook had. Al was de beeldkwaliteit van het échte Nintendo Entertainment System natuurlijk wel wat beter dan bij deze LEGO versie. De pixels waren destijds gelukkig niet zo groot. Het maakt er de pret niet minder om!

De authentieke game cartridge die ook echt in de LEGO NES kan

Het Nintendo Entertainment System van LEGO

Ben je net als ik een fan van retro games? Dan is het Nintendo Entertainment System van LEGO er eentje die je in je collectie moet hebben. Helemaal als je al een verzamelaar bent van retro games en dingen die er mee te maken hebben. Dit systeem is een echt displaymodel dat je een heel mooi plekje in je huiskamer mag geven. Als de set af is ziet deze er namelijk geweldig uit. Elke keer wil je bij wijze van spreken die controller weer pakken en het spel starten.

De cartridge kan ook echt in het LEGO 71374 Nintendo Entertainment System

Het bouwen van de set is al leuk en als deze klaar is blijft dat ook zo. De leuke manier waarop LEGO de NES ook ‘werkend’ heeft gekregen zorgt hier o.a. voor. Dit LEGO Nintendo Entertainment System is echt bedoeld voor de volwassen LEGO en game fan. Voor de jongere generatie is er een hele andere serie van LEGO Super Mario waar ook echt mee gespeeld kan worden.

Over Super Mario

Super Mario is denk ik de bekendste game die Nintendo ooit heeft gehad. Iedere gamer kent Mario en Luigi wel en heeft een van de spellen vast wel eens gespeeld. En als dat niet zo is moet je dat toch echt nog eens doen. Want ook al is het spel oud, het blijft leuk om te spelen. In het spel moet je door te lopen en te springen op zoek naar de eindbaas Bowser om prinses Peach te bevrijden. Onderweg kom je allerlei vijanden en obstakels tegen. In de latere versies van het spel kwamen er steeds meer werelden en spelelementen bij. Bij deze LEGO NES ziet de gameplay er trouwens geweldig uit!

De bekende gameplay van Super Mario voor de NES, maar dan in LEGO

Mario verscheen voor het eerst in het spel Donkey Kong. In arcadehallen kon je het spelen en later verscheen er ook een handheld editie van. Ook werd het spel voor de NES uitgebracht. Later verscheen hierop ook Super Mario waarin Mario de hoofdrol speelde. Inmiddels kom je Mario in heel veel andere spellen tegen. Je kan nu met Mario karten, vechten en nog steeds het ouderwetse platformspel spelen. Op de nieuwe systemen van Nintendo is er ook een 3D versie van het spel. En met set LEGO 71374 kan je deze nu ook op een wel heel originele manier spelen.

Impressie van de set als deze helemaal af is

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Nintendo Entertainment System 71374 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 71374 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Nintendo Entertainment System 71374

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Nintendo Entertainment System 71374 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Meer leuke LEGO sets: