Decoratieve afbeelding van LEGO® bricks in allerlei verschillende kleuren

LEGO® Ferrari Daytona SP3

De LEGO Ferrari is een van de grootste LEGO Technic voertuigen ooit

Afbeelding bij lEGO® Ferrari Daytona SP3

Heb je altijd een eigen Ferrari willen hebben? Dan is de LEGO Ferrari Daytona SP3 iets voor jou. Deze LEGO Ferrari uit de Technic serie (42143) heeft een schaal van 1:8 en bestaat uit 3778 stenen. En daarmee is het een van de grootste Technic voertuigen ooit. Als je deze Ferrari af hebt is deze dan ook bijna 60 cm lang.

Met bijna 3800 LEGO onderdelen is het bouwen van de LEGO Ferrari Daytona SP3 een echte uitdaging. Deze set is dan ook bedoeld voor LEGO fans van 18 jaar en ouder. De Ferrari is inmiddels alweer de vierde supercar in de Ultimate Car Concept serie van LEGO Technic. Eerder verschenen ook al deze modellen:

Ik wil deze set!

Foto van het zijaanzicht van de LEGO Ferrari Daytona SP3 uit de LEGO TEchnic serie

Ontworpen door LEGO en Ferrari

De Ferrari Daytona SP3 van LEGO Technic is samen met Ferrari ontworpen. Dat is ook te zien aan de vele details in het model. Er is aan alles gedacht waardoor deze replica een echt collectors item is. Een aantal van de kenmerken van een echte Ferrari komt dan ook terug in deze uitvoering in LEGO. Naast de bekende klassieke rode kleur en de verchroomde velgen.

V12 motor

Zo bouw je met deze LEGO Technic set 42143 de kenmerkende V12-motor helemaal na. En het is de ontwerpers van LEGO zelfs gelukt om de zuigers van de Ferrari V12-motor te laten bewegen. Als je klaar bent met het bouwen van de hele auto kan je de motorkap openen om de V12 te bekijken.

Meer details

Maar deze V12-motor is niet het enige dat opvalt in de LEGO Ferrari Daytona SP3. Zo vind je er ook een werkend stuur in terug en een versnellingsbak met acht versnellingen. Schakelen doe je natuurlijk net zoals in de échte Ferrari Daytona SP3 met flippers. Verder beschikt de supercar over vlinderdeuren die echt open kunnen en heeft de auto een afneembaar dak. En ook de schokdempers werken echt.

De achterkant van de LEGO Ferrari van Technic

Extra’s bij je LEGO Ferrari Daytona SP3

Als je de motorkap van je Ferrari Daytona SP3 opent vind je een uniek serienummer. Hiermee kan je op de website van LEGO speciale content vinden en downloaden. Deze beloningen zijn exclusief gemaakt voor VIP-leden die de Ferrari Daytona SP3 van LEGO Technic in het bezit hebben.

Een mooi plekje

Aan het bouwen van deze Ferrari Daytona SP3 zal je veel plezier beleven. Maar ook daarna houdt het niet op. Met het unieke serienummer is er ook op LEGO.com nog van alles te ontdekken. Dit maakt het hebben van dit model nog leuker. En natuurlijk geef je de LEGO Ferrari van Technic na het bouwen een mooi plekje! Met een diepte van 59 cm, een breedte van 25 cm en een hoogte van 10 cm is het een opvallende verschijning. Deze zal dus ook zeker niet misstaan op je dressoir of in een open kast. Bij de set vind je een mooie displayplaat om naast het model neer te zetten.

Impressie van de binnenkant tijdens het bouwen van de Ferrari Daytona SP3

Dit is een LEGO Exclusive set. Wil je LEGO Ferrari Daytona SP3 42143 kopen? Bestel deze dan EXCLUSIEF bij de officiële LEGO winkel. Let op: je kan maar een beperkt aantal LEGO 42143 sets op één adres bestellen.

Ik wil deze set!

Tip: meld je meteen gratis aan als LEGO VIP en spaar voor exclusieve kortingen en extra's.

Hulp bij LEGO Ferrari Daytona SP3 42143

Heb je deze set al maar ontbreekt er een onderdeel? Of misschien ben je het boekje met de bouwinstructies voor LEGO Ferrari Daytona SP3 42143 kwijt? Kies dan een van de links hieronder om je verder op weg te helpen.

Meer leuke LEGO sets: